Wie zijn we?

Welkom op de website van het koor Crescendo uit Rollegem.

Sinds 2006 is Werner Vandamme de dirigent van Crescendo. Onder zijn impuls poogt het koor de lat telkens weer wat hoger te leggen.

wernerDirigent Werner Vandamme studeerde notenleer, muziekgeschiedenis, harmonie en contrabas aan het Koninklijk Conservatorium in Gent en volgde orkestdirectie bij de befaamde componist en militair kapelmeester Guy Duyck.

Hij leidde de Harmonie Sint-Cecilia uit Geluwe van 1976 tot 1991. Als medestichter van de Kortrijk Brass Band bespeelde hij er de tenorhoorn (1978-1984). Later richtte hij mee de brassband Leieland op.

Werner Vandamme is sinds 1984 de gedreven dirigent van de Koninklijke Harmonie Eendracht Aalbeke. Hij leidde de muziekvereniging doorheen tal van wedstrijden, met opname in de hoogste afdeling van de provincie West-Vlaanderen.

Sinds 2006 heeft hij de leiding van dit koor op zich genomen. Eerder bewees hij al zijn kwaliteiten als koordirigent, door zich jarenlang in te zetten voor het Posthoornkoor uit Wevelgem.

Voor zijn pensionering was hij als leraar muzikale opvoeding en esthetica in het secondair onderwijs verbonden aan het Sint-Aloysiuscollege en aan het VTI van Menen.

Crescendo is een amateurskoor dat momenteel zo’n 35-tal enthousiaste leden telt.

Sopranen

Sofie Archie, Annemie Declercq, Carole Deconinck, Lien-Marie Demuynck, Katrien Dequeker, Els Eeckhout, Isolde Hanson, Rebecca Lauwers, Svetlana Litvinska, Marijke Opsomer, Nathalie Snauwaert, Dominique Terryn, Vera Vanhoutte, Caroline Van Severen, Anne Van Slambrouck, Fien Verschuren, Arlette Wille, Nele Windey
sopranen

Alten

Siska Buysschaert, Eveline Claeys, Mieke Decancq, Erlinde De Lange, Véronique Derieuw, Els Dewaele, Greet Dhulst, Kim Hellin, Els Leplae, Tilly Melkebeke, Els Vandoolaeghe, Saskia Van Eeghem, Marijke Viane, Heidi Wastyn, Sabina Braeckman
Alten

Tenoren

Francis Bertel, Thomas Buysschaert, Chris Dekimpe, Karel François, Jacques Platteau, Romain Vanhoe, Ludo Van Reeth, Dirk Windey
Tenoren

Bassen

Yvon Bourgois, Bram Corne, Jos Daenekindt, Michel Declercq, Ben Geeraert, Jos Leplae, Steve Prevost, Bastijn Steelandt, Vincent Vynckier
Bassen